Make your own free website on Tripod.com
 
Αυτός λοιπόν είναι ο δίσκος με τις ζωντανές ηχογραφήσεις, από τον "Τελευταίο Χορό". Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε Κύπρο, Κρήτη, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα... 3 Τραγούδια είναι ηχογραφημένα στο studio ΣΤΕΝΤΩΡ και άλλο ένα στην κουζίνα του Χάρη...


(Αυτή είναι η φωτογραφία από το εξώφυλλο, χωρίς όμως τα γράμματα...)

 20 ΧΡΟΝΙΑ LIVE
"-
Πέρισυ, φθινόπωρο του 2000, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κοινή μας διαδρομή, για λόγους τους οποίους έχουμε ήδη εξηγήσει.
-Ετσι λοιπόν πραγραμματίσαμε κι αρχίσαμε να οργανώνουμε μια μικρή αποχαιρετηστήρια περιοδεία σε δέκα (αυστηρά επιλεγμένες) πόλεις, ενώ παράλληλα νοιώθαμε την ανάγκη να ηχογραφήσουμε τις συναυλίες και σε περίπτωση που το αποτέλεσμα θα ήταν καλό, να το εκδώσουμε με την μορφή ενός live ηχογραφήματος.
- Αυτό το ζωντανό ηχογράφημα μαζί με το δεύτερο και τελευταίο που θα ακολουθήσει (και το οποίο έχουμε προαναγγείλει εδώ και δύο χρόνια) δηλαδή τη συλλογή των μελοποιημένων ποιημάτων που υπάρχουν διασκορπισμένα σε όλους μας τους δίσκους, βάζουν την τελεία σε ένα κοινό οδοιπορικό 20 χρόνων, με ένα τρόπο που θεωρούμε ότι μας εκφράζει απόλυτα.
- Η περιοδεία έγινε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι (του 2001), τίτλος της ήταν "Ο Τελευταίος Χορός" και πράγματι ηχογραφήθηκε.
- Στο διπλό cd που κρατάτε, υπαρχουν οι καλύτερες στιγμές που πετύχαμε, εμείς, οι μουσικοί μας και χιλιάδες φίλοι που ήρθαν να μας τιμήσουν. 
- Ομως, εκτός από τα τραγούδια της συναυλίας, υπάρχουν στο cd Νο1 και τρία "άλλα" παιγμένα και τραγουδισμένα live χωρίς εκ των υστέρων επεξεργασίες, play back κλπ. Πρόκειτε για τραγούδια 100% handmade ("αλά παλιά"), παρέα με κάποιους φίλους - μουσικούς, στο φιλόξενο στουντιάκι του Θύμιου και του Σωτήρη.
- Επίσης, υπάρχει και ένα κομμάτι που ηχογράφησε ο Χάρης σε τετρακάναλο, μέσα στην... κουζίνα του...
- Αφορούν σε κάποιες πλευρές του Πάνου και του Χάρη, που όλοι οι φίλοι - ακροατές τους (πλην ελαχίστων) αγνοούν!
- Θέλαμε λοιπόν να τα εντάξουμε οπωσδήποτε σε αυτό το δίσκο, αν και είμαστε σίγουροι οτι κάποιοι από εσάς θα παραξενευτούν. Οπως είμαστε επίσης σίγουροι ότι σε λίγο καιρό ο δίσκος χωρίς αυτά τα κομμάτια, θα σας φαίνεται... κουτσός!!
- Αυτά λοιπόν!
- Καλή ακρόαση...


Με αγάπη, Χ. και Π. Κατσιμίχας (Νοέμβριος 2001)"Στο δίσκο συμμετέχει το συγκρότημα "Ανοιχτή Θάλασσα" και πλήθος άλλων μουσικών.
 
CD1
1.
Εξέγερση
2. Ομορφη Μέρα
3. Νύχτωσε Νύχτα
4. Ανόητες Αγάπες
5. Προσωπικές Οπτασίες
6. Οσο βαρούν τα σίδερα
7. Υπόγειο
8. Σου άξιζε μια καλύτερη αγκαλιά
9. Το δωμάτιο
10. Απόψε κάνεις μπαμ
11. Για κοίτα κόσμε ένα κορμί
12. Γυάλινα Γιάννενα
13. Ο Μπερμπίλης
 
CD2
1.
Παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα
2. Λουλούδι του δάσους
3. Μάρκος και Αννα
4. Μπλαιμπ τρόι Καφέ
5. Του Ερωτα
6. Η μοναξιά του σχοινοβάτη
7. Φάνης
8. Καλό ταξίδι
9. Αν είσαι Θεός
10. Γυμνή σκιά
11. Don't worry be happy
12. Μια βραδιά στο λούκι
13. Ρίτα Ριτάκι
14. Σχήμα λόγου
15. Γέλα πουλί μου
*** 51.  Τελευταίος χορός

Προσωπικά ο δίσκος μου άρεσε πολύ. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι μου θύμησε κάπου το '91 τα πρώτα live των δύο αδερφών που παρακολούθησα, στο Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη... Η πρώτη ζωντανή επαφή, με τους τρομερούς δίδυμους.
 

επιστροφή